Relaxace a pozornost

relaxace a pozornost

Možná si tyto dva pojmy hned nespojíme, ale neodmyslitelně spolu souvisí. Bez pravidelné relaxace a odpočinku se nám může hůř soustředit a bez pozornosti se nám naopak může hůř odpočívat a relaxovat.

Co je to relaxace?

Vědomá relaxace, jako je například mindfulness nebo imaginace, pro nás při tom může být jako naše pravidelná návštěva posilovny – té mentální. Abychom na své pozornosti pracovali a dokázali s ní dobře zacházet. Právě z těchto důvodů si myslím, že umět odpočívat a cíleně relaxovat je novodobou SUPERPOWER, kterou se můžeme naučit.

Náš workshop relaxace

O tomto a o více tématech jsem si o víkendu povídala s neskutečně nabitými a všestrannými členy Pražského parlamentu dětí a mládeže. Můžu říct, že jsem přesvědčená, že tihle mladí–dospělí toho dokážou hodně! Ale shodli jsme se, že odpočinek je možná jedna z nejtěžších disciplín, které se chtějí naučit.

Protože přibrzdit je někdy potřeba, abychom to mohli zase rozjet na plný plyn.

Relaxace a pozornost ve firmách

A přesně to vídám pravidelně v některých firmách nebo i v právním světě. Umíme se pořádně rozjet, dosahovat vysokého výkonu. Ale víme taky, jak zabrzdit a doplnit palivo?

Pokud byste si na tyto otázky chtěli odpovědět nebo si nějaké relaxace zkusit i u Vás v práci, napište nám z Inspirata. Aktuálně dokonce pracujeme i na několikaměsíčním programu pravidelných relaxačních well-beingových aktivit do firem a myslím, že to bude pecka!

Chcete dát vědět, až napíšeme další inspirativní články? Napište nám vaši e-mailovou adresu a my se vám každý měsíc připomeneme.

Sdílejte tento příspěvek

Share on facebook
Share on linkedin